Tack vare bidrag från Kulturrådet, Flens kommun och samarbetet med Scenkonst Sörmland samt
Sigridslunds Café &
Handelsbod kan vi i år presentera  fantastiska konsertprogram!
konserterna vi hade sommaren 2022!  
Tonå  5 juni
TONÅ är en vokaltrio som med lekfullhet och närvaro rör sig mellan traditionell nordisk folkmusik och modern vokalmusik

.

Irma Neumuller 11 juni
Irma skriver musik på både svenska och engelska där hon med sin personliga prägel ger nytt liv åt det traditionella jazz-soundet. Allt från gripande ballader till glödhet swing i rasande fart utlovas 
med Irma och hennes tre medmusiker
Väsen duo 14 juni

Dessa två herrar kräver nästan ingen presentation. Två av folkmusiksveriges giganter och en av sveriges största folmusikexport till bl.a. USA och Japan sedan ca 30 år tillbaka. 
18 juni Kai Gullmar
Melodiernas Mästare  ! 150 KR ENTRÉ !

Jag har en liten melodi, Solen lyser även på liten stuga, Swing it, magistern!  Kai Gullmar var en av Sveriges och världens första kvinnliga populärmusikkompositörer. Hon skrev mängder av låtar och gjorde sig även känd som artist och filmskådespelare. Dessutom var hon en person som vågade utmana tidens konventioner genom att leva öppet tillsammans med andra kvinnor.
Journalisten Ingela Hofsten  berättar om hennes liv och hur hon formades till den orädda pionjär hon blev. Det blir förstås också smakprov på Kai Gullmars låtskatt. Kommer hållas inomhus!

TRIAKEL 21 JUNI
Triakel spelar visor. Allt ifrån gamla revynummer till psalmer får plats i gruppens repertoar. Ofta har visorna sitt ursprung i Jämtland eller Hälsingland som är medlemmarnas hemtrakter. Musiken är lågmäld men laddad och arrangemangen byggs upp kring Emmas sång som utgör kärnan i ljudbilden.

LYKKE 28 JUNI
Vårt "husband", ingen sommar utan att denna folkmusikduon med Ös, Samspel och Sväng  står på vår scen! Evelina på femsträngad fiol och Lovis på bitarr och citerrn
QUILTY 2 JULI

Återigen kommer denna kultgrupp till oss. Med sitt svängiga irländska sound låter de publiken fara över havet och få känslan av att sitta på en pub på den gröna ön.

COUNTRY PIE 9 JULI
Rock & roll & country från Sörmland
Sörmlandsbaserade rock´n´rollbandet Country Pie är på väg att göra spelningar igen. Kända låtar från 1950- och 60-talen
KVINTETT KONSTIG
12 JULI
Kvintetten bjuder på en ovanlig resa i den klassiska musiksfären. Den ”konstiga” sättningen består av kontrabas, cello, 2 fioler och elgitarr. Musik av bl.a Bach, Mozart, Faure och Saint-Saens arrangeras och skräddarsys av bandledaren Tina Muto för Kvintett Konstig.

EVA TJÖRNEBO & VISKOMPANIET 18 JULI

De fortsätter gräva i den gamla svenska visskatten med kärleksvisor, skämtvisor, sjömansvisor mm i en härlig blandning av skämt och allvar. På nyckelharpor, dur-och dragspel, gitarr, flöjter, mandolin mm  

SISTERS OF INVENTION
19 JULI
Sisters of Invention  utgörs av systrarna Malin och Karolina Almgren. Under de senaste åren har de samarbetat med en rad kända musiker och artister, och hyllats, i både Sverige och resten av Europa, för sitt unika sound.  Sättningen består till grunden av trumset och saxofon, toppat med sång, loopar och sampling-pad. Musiken beskrivs som färgstark och svängig samtidigt som den är poetisk och sårbar
DOUBLE INN  26 JULI
Bandet Double Inn från Katrineholm kombinerar musikalitet och spelglädje som ibland gör det omöjligt att stå still. Bandets medryckande irländska tongångar gör att publiken sällan lämnas oberörd. Med irländsk och keltisk folkrock och med flängande kiltar, bjuder Double Inn på musik fylld av glädje och energi.
ERIKSSON/MYHR/
MALMSTRÖM  1 AUG
Thomas Eriksson, Helga Myhr  och Anna Malmström är en nystartad svensk/norsk trio som spelar nykomponerad, nordisk folkmusik på gitarr, hardingfiol och klarinett/basklarinett. Med inslag av improvisation och röstning baserad på kontrapunkts-teknik har trion hittat ett spännande musikaliskt uttryck.

L.B & New Holland Band 2 AUG
New Holland Band är en musikalisk häxkittel , en vital hybrid där den svenska vistraditionen krockar med grekisk musik och klezmer, där den afroamerikanska jazzen och bluesen möter europeiskt burleskeri, och Brixmarks målande lyrik ramas in av detaljerat utsmyckade arrangemang. Viskande lyriska partier exploderar plötsligt i vilda improvisationer där inga regler finns.
HEDIN/MEIDELL  3 AUG
Idas barockviolin och Johans olika nyckelharpor skapar ett resonant och klangrikt sound när de rör sig genom låttraditionens skiftande former och barockens sirliga uttryck. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gammal musik får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.
TEENTAL  4 AUG

Suranjana Ghosh är en av få professionella kvinnliga tablaspelare. Hon har samarbetat med många olika musiker genom åren och nu har hon bjudit in den mångfacetterade saxofonisten Jonas Knutsson, att spela med sin grupp Teental. Jonas Knutsson rör sig fritt och obehindrat mellan olika traditioner som folkmusik, jazz och klassisk indisk musik.

ALE MÖLLER MED VÄNNERNA, ERIK RYDVALL & jOHAN GRADEN 5 AUG  FULLBOKAD!!!!!


Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter,  bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.  Denna kväll har Ale med sig Nyckelharpsvirituosen Erik Rydvall som bemästrar allt från folkmusik till klassisk musik ( och även varit med på Thomas Ledins turné) samt Johan Graden, jazzpianisten som rör sig lätt och ogenerat över de flesta musikgenrer.
TRIO ORO  6 AUG
TRIO ORO En norsk trio som spelar värdsmusik, är ett band som prioriterar underhållningsvärdet. Allt de gör är
designat för att hålla publiken på tårna. 
Frederik Oscar Aakre- Blockflöjter
Adrian Felix Arntzen-Gitarr
Espen Thorvald Granseth-Slagverk
DANIEL REID -
ANDRUM ENSEMBLE  
9 AUG
Andrum är skriven för sopran- & barytonsaxofon, gitarr och stråkkvartett, en unik sättning med stor klangvariation. Kompositionen kan beskrivas som filmisk folkmusik, där enkla melodier bekläds i vackra arrangemang. Musik som är lättillgänglig utan att göra avkall på konstnärlig vision och integritet.
Daniel Reid - komposition, sopran- & barytonsaxofon
Mattias Pérez - gitarr & mandola
Stråkkvartett:
Anna Stefansson - violin
Martin Stensson - violin
Grop Mikael Sjögren - viola
Anna Wallgren - cello


IRMELIN  13 AUG
TRIO VÄSTANVINDEN   20 AUG
KRACKEL KAPELL  
27 AUG
VERA VINTER  2 SEP